Information omkring julegaver

Kære Link kunde,

Juletiden nærmer sig, og erfaringen fra tidligere år viser, at vores kunder meget snart begynder at sende de første julegaver af sted.

For at undgå toldmæssige udfordringer og samtidig sikre at dine julegaver kommer rettidigt frem, har vi nedenfor skitseret vores anbefalinger.

Erfaringen viser at gaver i de fleste tilfælde har en relativt lav værdi og udelukkende er beregnet til privat brug. Dog er der stor forskel på hvad de forskellige destinationer har af regler og restriktioner vedr. forsendelser indeholdende gaver. Det er derfor vigtigt på forhånd at undersøge flg.:

  • Indeholder gaven varer, som ikke er lovlige at importere på den pågældende destination, eller som kræver særlig godkendelse af myndighederne?
  • Accepterer destinationen told- og afgiftsfri import af gaver - og hvis ikke, hvem skal da betale denne udgift?
  • Er det muligt at sende DDP (Delivered Duty Paid = afsender betaler told og moms) til den pågældende destination, og ønsker din virksomhed, at betale denne udgift? (vær opmærksom på at der vil være et tillæg for DDP forsendelser)
  • Hvad skal der stå på fakturaen, når forsendelsen er til et land udenfor EU?

Det er ofte den samme type indhold, der sendes som gaver - vi har derfor valgt at fokusere på dem, som oftest giver anledning til udfordringer i tolden:

Fødevarer (alle typer)

Nogle destinationer accepterer ikke import af nogen som helst former for fødevarer. Vær særligt opmærksom på USA, som kræver godkendelse hos FDA (Federal Drug Administration) for alle typer fødevarer.

Herunder kan nævnes flg.:

Chokolade
Nogle destinationer har sukkerafgifter på fødevarer indeholdende sukker.

Alkohol samt chokolade indeholdende alkohol
Nogle destinationer accepterer ikke alkohol - dette gælder også chokolade med fyld af alkohol.

Kontakt venligst vores Servicecenter for spørgsmål vedr. gaveforsendelser.

For bedst muligt at kunne undersøge detaljer vedr. netop din forsendelse, bedes du oplyse flg.:

  • Modtagerland
  • Modtagertype (firma / privatperson)
  • Beskrivelse af alle varer
  • Værdi af alle varer

Det er desværre ikke muligt for os at oplyse den seneste afsendelsesdato i forhold til levering før jul, da tiden op til jul er en travl tid, og der derfor vil være et ekstra stort pres på netværket - vi anbefaler derfor at du sender din forsendelse Express - og i god tid.

De bedste hilsner,
Link Logistics